Esiintyjän kynästä 1

Tässä postauksessa Owlan tanssijat Riikka, Minna ja Sanna kertovat helmikuun viikonlopputreeneistä. Esiintyjän kynästä -sarja kertoilee teosprosessista tanssijan tai muusikon näkökulmasta! 

 

15.2.2014 lauantai

Lauantaiaamu ja edessä Owla-viikonloppu. Reenivloppu alkoi Merkoskenneidot-kohtauksen harjoituksilla. Itse harjoittelin kyseistä kohtausta ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että olin aika hukassa aluksi, aamuväsy painoi ja silti oli pakko yrittää keskittyä täysillä, ottaa kiinni se, minkä toiset oli jo opetellut aiemmin. Joutsenia, vartalon taivutuksia, pehmeitä liikkeitä, aaltoja, pieniä aaltoja, isoja aaltoja, sulki ja auki…äh! Tunsin itseni todella jäykäksi ja kömpelöksi, mitähän tästäkin tulee. Minun vartalo ei vaan taivu niin sulavasti ja kauniisti. Biisi ja tunnelma on mukaansa tempaava, joten luulen pääseväni vielä mukaan ja minusta kuoriutuu oikea Merikoskenneito.

DSC01201

Riikka ja muut merikoskenneidot

Tänään saimme nähdä ensimmäistä kertaa Kepposet ja heidän ohjelmansa. Se iloisuus, aitous ja energisyys, IHANAA! Polokkasivat niin hyvin.

DSC01149

Kepposet kuuntelevat tarkkana ohjeita

Ensimmäinen puoliaika alkaa olla kasassa. Vedimme sen muutamaan kertaan läpi, palaset alkavat loksahdella paikalleen ja on kiva kun kokonaisuus alkaa hahmottua. Miten yksittäisistä tansseista ja kohtauksista alkaa muodostua tarina…oikea tanssiseikkailu. Tunnelma kasvaa koko ajan ja tansseihin/rooleihin heittäytyminen alkaa olla helpompaa, kun askeleet, vuorot, siirtymiset jne. alkaa olla suurimmalla osalla muistissa. Päivän lopuksi opettelimme ja ”rämmimme” läpi vielä teoksen viimeisen tanssin, polkan. Tanssijoiden vireystaso ei tainnut olla enää paras mahdollinen ja ohjaajien hermoja koeteltiin… Pitkä ja raskas päivä takana, mutta saatiin me taas paljon aikaan.

– Riikka

16.2.2014 sunnuntai

DSC01197

Merikoskenneitoja varhaisessa sunnuntaiaamussa

Sunnuntaina merikoskenneidot nousivat vetten päälle aamulla jo kahdeksan maissa opettelemaan koreografian viimeisiä pyörähdyksiä. Aamupäivä kului merikoskenneitojen jälkeen leppoisissa merkeissä, koska harjoitukset koostuivat kohtauksista, joissa itsellä ei ollut osuutta. Tällä kertaa ehti siis hyvin huolehtia itsensä ruokkimisesta! Ja kyllä me oikeastaan kohtaustauoilla tehtiin muutakin kuin syötiin, mm. pelattiin korttipelejä, jutusteltiin ja suunniteltiin pukuja.

DSC01289

Polokkarit hioo menuetin kuvioita Oulunsalon Nuorisoseurantalon kauniin katon alla

Iltapäivästä tanssimme koko teoksen läpi alusta viittä vaille loppuun asti ensimmäistä kertaa. Tiettävästi kaikki malttoivat tulla paikalle olympialaisista huolimatta. Vaikkakin juuri kun ensimmäinen puoliaika oli tanssittu läpi, väki vyöryi pirtin puolelle todistamaan suomen häviön ruotsille naisten hiihdossa. Vain puoli sekuntia kultamitalista! Pettymys unohtui nopeasti väliajan loputtua, kun bändi tempaisi meidät mukaan tanssin pyörteisiin. Teoksen musiikki on aivan jotain taianomaista, se herättää henkiin jokaisen tanssijan sisäisen owla-asukkaan.

DSC01324

Roolityö syvenee

Nyt on pitkä ja raskas viikonloppu takana, mutta saatiin me taas paljon aikaan. Kylläpä nukutti illalla!

– Minna ja Sanna

 

”Onnistuminen on asenne. Se on avoimuutta uusille ideoille, halukkuutta kuunnella, innokkuutta oppia, halua kasvaa ja joustavuutta muuttua.”
BJ Gallagher

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s