Kulttuuria koko perheelle

Tänä keväänä ja kesänä oululaisia lapsiperheitä hemmotellaan! Toukokuun lopussa vietettävä Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali on hätinä ehtinyt edes loppua, kun jo Owla – tanssiseikkailu valloittaa Kulttuuritalo Valveen kesäkuun alussa. Valveella on kaiken lisäksi kuhissut jo huhtikuun lopusta lähtien Lasten ja nuorten sanataideviikkojen merkeissä. Nyt siis sankoin joukoin nauttimaan yhdessä lasten ja lastenmielisten kanssa!

DSC02115

Toripolliisi vartioi hiljaista torinrantaa (Kuva: Hanna Poikela)

Lapsille suunnatut kulttuuritapahtumat luovat hyvinvointia koko perheelle. Yhteistä aikaa perhe voi viettää monella tapaa. Puistopäivien ja iltasatuhetkien rinnalle sopii erinomaisesti koko perheelle suunnatut tanssi- ja teatteriesitykset. Viihdyttämisen lisäksi tanssi ja teatteri herättelevät lasten omaa luovuutta, kehittävät tunneilmaisua ja kinesteettistä empatiaa. Ja kuka ties – esityksestä voi jopa oppia jotain aivan uutta.

Merikoskenneidot (Harjoituskuva: Laura Tauriainen)

Owla – tanssiseikkailussa yhteisöllisyys ja paikallisuus ovat laajasti esillä. Owlan valkean kaupungin tapahtumat juontavat juurensa Oulun kaupungin paikallishistoriaan, josta löytyy jos jonkinlaista asukasta ja paikkaa. Kaupungin nimikin, Owla, on kaivettu esiin historian kirjoista. Owlan hupaisien asukkaiden tarinat ja hullunkuristen paikkojen muistot kietoutuvat tanssiaskeleiden ja melodioiden kanssa hurjiksi pyörteiksi ja rauhoittaviksi suvannoiksi.

SONY DSC

Torilla (Harjoituskuva: Laura Tauriainen)

Owla – tanssiseikkailu ei tyydy olemaan vain lapsille soveltuvaa näyttämötaidetta. Nyt koko perhe tanssii koko perheelle. Ammattitanssijoiden vierellä nähtävät esiintyjät ovat iältään 7–77-vuotiaita, mutta katsomoon toki pääsee sitäkin nuoremmat ja iäkkäämmät.

SONY DSC

Vaaran kakarat loruttelee (Harjoituskuva: Laura Tauriainen)

Joku viisas on joskus sanonut, että “jokainen ihminen haluaa leikkiä.” Toteamus jatkuu, että aikuisenakin voi leikkiä – nimittäin lasten kanssa. Mutta entä jos ei ole lapsia, joiden varjolla leikkiä? Silloin voi kuulemma harrastaa. Tuo joku viisas taisi olla tänä vuonna 100-vuotis juhlavuottaan viettävä Tove Jansson.

SONY DSC

Pukkimäen possut (Harjoituskuva: Laura Tauriainen)

Kulttuuriharrastukset tuovat kiireiseen arkeen hengähdystaukoja, yhdessä olon hetkiä, luovuuden riemua ja koskettavia elämyksiä. Ne luovat muistoja, jotka lämmittävät ja saattavat yhdistää ihmisiä vielä vuosienkin jälkeen.

SONY DSC

Tytti ja Mummi (Harjoituskuva: Laura Tauriainen)

Yksin on ynseää. Kaksin aina kaunihimpi. Kolmikkona komeinta!

Elena
Owla – tanssiseikkailun käsikirjoittaja ja ohjaaja

Lisää infoa:
www.owlatanssiseikkailu.fi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s