Kaikki seikkailut päättyvät joskus

Viimeinen lokikirjamerkintä
3.9.2014

Owla – tanssiseikkailun kesäkuun näytöskausi oli menestys. Näytöksestä toiseen Valvesalin penkit täyttyivät viimeistä paikkaa myöten. Kesäkuun aikana reilut 800 katsojaa pääsi Tytin, Maijan ja Franzin matkassa tutustumaan Owlan valkean kaupungin asukkaisiin. Lämmin kiitos kaikille katsojille! Oli ilo jakaa Owlan tarinat Teidän kanssanne.

Owla – tanssiseikkailun musiikista on päässyt nauttimaan myös näytösten jälkeen, kun ihana Owla-bändi on pistänyt niin polkaksi kuin sottiisiksi Kaustisen kansanmusiikkifestarien laulureellä ja Rotuaarilla Taiteiden yössä. Myös tanssijat ovat fiilistelleet tanssiseikkailun tahteja extempore-asenteella.

Vaikka varsinaiset näytännöt ovatkin näillä näkymin Owla – tanssiseikkailun osalta ohi, säilyy pieniä paloja seikkailusta ryhmien ohjelmistossa tulevia esiintymisiä varten. Arvokkaista tervaporvareista, villeistä kakaroista, hurjista merimiehistä ja seesteisestä menuetista voi siis päästä nauttimaan vielä tulevilla keikoilla niin katsojat kuin esiintyjät.

Kun Owla – tanssiseikkailua alettiin 70 esiintyjän kanssa työstää noin vuosi sitten, ei kukaan voinut kuin aavistella, millaiselle matkalle joukolla lähdetään. Vuoteen on mahtunut monta pitkää harjoitusviikonloppua ja treenituntia. Lukuisia aikaisia herätyksiä, ompelutalkoita, nikkarointia ja tuhansia toistoja. Yhdessä tekemistä – uudestaan ja uudestaan. Esiintyjäjoukonkin taustalla on häärännyt jatkuvasti suuri joukko muuta väkeä auttamassa esimerkiksi teoksen visuaalisen ilmeen luomisessa ja markkinoinnissa. Niin kulahtaneen kliseiseltä kuin kuulostaakin, joukossa on voimaa, niin niin se vain on. Vain jokaisen osallistujan työpanokset tavoitteen eteen yhdessä ovat mahdollistaneet tämän kokoluokan kansantanssiteoksen valmistumisen. Teoksen, jollaista ei aiemmin ole näillä seuduilla nähty. Suuri kiitos Te, joukko. Erityisesti Te, jotka jäitte parrasvalojen ulkopuolelle, Te kulissien supermiehet ja -naiset.

Kaikki seikkailut päättyvät joskus – myös tanssiseikkailut. Miksi? Jotta uudet voivat alkaa.

Kansantanssin- ja kansanmusiikintäyteistä eloa ja iloa syksyyn! Tanhutaan, kun tavataan.

Elena
Owla – tanssiseikkailun ohjaaja ja käsikirjoittaja

kuva
Yli 70 esiintyjän teos on saanut tunnustusta myös Pohjois-Pohjanmaan NS:n liitolta, joka päätti palkita Owla – tanssiseikkailun joka vuotuisen Tolari-teatterikatselmuksensa kiertopalkinnolla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s